Thứ Hai, 26 tháng 7, 2010

TORTA DE SALAME E MUSSARELA

  • 6 ovos

  • 3 xícaras (chá) de farinha de trigo

  • ¼ de xícara (chá) de cheiro verde picado

  • 1 xícara (chá) de azeite

  • 5 colheres (sopa) de queijo parmesão ralado

  • 1 xícara (chá) de leite

  • 1 colher (sopa) de fermento em pó

  • 200g de salame tipo italiano

  • 200g de queijo mussarela ralado

  • 2 tomates fatiados

  • 1 cebola em rodelas

  • Orégano a gosto

    Modo de preparo:
    No liquidificador bata os 7 primeiros ingredientes até ficar homogêneo. Em uma forma untada com azeite e polvilhada com farinha de trigo, alterne camadas de massa, salame e mussarela, os tomates, a cebola e o orégano. Leve ao forno por 40 minutos, retire, desenforme e decore como desejar.
  • PUDIM DE CHOCOLATE COM CALDA DE LEITE DE CÔCO

  • 1 xícara (chá) de leite

  • 2 latas de leite condensado

  • 6 ovos

  • 2 xícaras (chá) de chocolate em pó

  • 2 colheres (chá) de aroma de baunilha

    Modo de preparo:
    Bata todos os ingredientes no liquidificador, despeje em forma untada e asse em forno pré-aquecido em banho Maria.

    Calda para cobertura:

  • ½ xícara de chá de leite de coco

  • ½ xícara de chá de leite condensado

    Modo de preparo:
    Bata os dois ingredientes no liquidificador, depois de assado, desinforme o pudim e despeje a calda por cima. Decore com coco ou raspinhas de chocolate.
  • QUICHE DE MASSA FOLHADA COM BACON E BRÓCOLIS

  • 1 pacote de massa folhada (descongelar em geladeira)

  • 4 ovos

  • 1 xícara (chá) de requeijão

  • ½ xícara (chá) de leite

  • 2 batatas pequenas cozidas e picadas

  • 100g de mussarela ralada ou picada bem fina

  • 2 xícaras (chá) de espinafre cozido

  • Sal, pimenta a gosto

    Modo de preparo:
    Com a massa folhada, forre o fundo e as laterais de uma forma, reserve. No liquidificador, bata os ovos, o requeijão, o leite e as batatas, coloque esta mistura sobre a massa que está na forma e espalhe a mussarela e o espinafre. Tempere a gosto e então leve para assar em forno pré-aquecido.
  • QUINDIM DE MANDIOCA

  • 1 lata de leite condensado



  • 1 xícara (chá) de leite de coco



  • 6 ovos



  • 1 colher (sopa) de manteiga



  • 500g de mandioca descascada e ralada

    Modo de preparo:
    Bata os ingredientes no liquidificador e coloque em formas com buraco no meio untadas e polvilhadas com açúcar. Leve ao forno médio, pré-aquecido, em banho-maria, por 40 minutos ou até que, ao enfiar um palito, ele saia limpo. Retire do forno, deixe amornar e desenforme.
  • PÃO DE LIQUIDIFICADOR

  • ½ xícara (chá) de óleo

  • 1 xícara (chá) de água morna

  • 2 ovos

  • 2 tabletes de fermento biológico fresco (30grs.)

  • 1 colher (sopa) de sal

  • 2 colheres (sopa) de açúcar

  • 2 cenouras sem casca picadas

  • 5 xícaras (chá) de farinha de trigo

    Modo de preparo:
    No liquidificador, coloque o óleo, a água, os ovos, o fermento, o sal, o açúcar, a cenoura e a farinha. Coloque em uma forma de bolo inglês grande untada. Deixe descansar por 20 minutos ou até dobrar de volume. Leve ao forno médio, pré-aquecido
  • Thứ Sáu, 23 tháng 7, 2010

    Crochet Giveaway - July 23-Aug 2, 2010 - Drawing the next Day

     Click on the video to be taken to YouTube, where you will leave the comment in the comment section.

    Thứ Tư, 21 tháng 7, 2010

    CACHECOLAR FATIMA BERNARDES


    Esse cachecolar é um sucesso, desde que a apresentadora apareceu com ele durante a transmissão da copa, virou  uma mania entre as clientes. Aqui mais um que acabei de entregar. A receita está em posts anteriores.

    Thứ Hai, 19 tháng 7, 2010

    PELERINE ROSA ELEGANCE







    Já postei essa pelerine que é uma das minhas peças prediletas. Agora encontrei outra receita que pode facilitar o entendimento da execuçao da peça, então vai de novo.

    Chủ Nhật, 11 tháng 7, 2010

    Crochet Projects Summer 2010 - Share your work

    Thứ Tư, 7 tháng 7, 2010

    Crochet Solid Hexagon


























    Crochet Solid Hexagon 

    Written by Teresa Richardson

    Video Tutorial:  Crochet Solid Hexagon
    Video Tutorial:  Left Hand Crochet Solid Hexagon

    Skill Level - Easy

    Abbreviations
    DC - Double Crochet
    HDC - Half Double Crochet
    CH - Chain
    SL ST - Slip Stitch

    Materials
    Size I/5.5 mm crochet hook
    4 ply yarn
    Tapestry Needle



    Note:  I always use a chain 1 as the step up at the beginning of the round to create full stitches at the beginning of my work.  The chain tends to leave gaps and holes.  You can use other techniques for the beginning stitch on your round.  The outcome will be the same.

    Attach a slip knot to the crochet hook.

    Make a chain of 4, join with the beginning chain.

    Round 1: Work a chain 1, this will not count as a stitch,  *Work 2 DC through the center of the chain, CH 2.  Complete 5 times total from *.  Work 2 more DC, CH 1, SC in the first stitch to join.


    Round 2: Work a chain 1, this will not count as a stitch, *Work 2 DC through the same CH space, work 1 DC in ea of the next 2 stitches. Work 2 DC in the next CH 2 space, CH 2. Complete 5 times from *.  Work 1 DC in ea of the next 2 stitches. Work 2 more DC, CH 1, SC in the first stitch to join.

    Round 3: Work a chain 1, this will not count as a stitch, *Work 2 DC through the same CH space, work 1 DC in ea of the next 6 stitches. Work 2 DC in the next CH 2 space, CH 2. Complete 5 times from *.  Work 1 DC in ea of the next 6 stitches. Work 2 more DC, CH 1, SC in the first stitch to join.

    Round 4: Work a chain 1, this will not count as a stitch, *Work 2 DC through the same CH space, work 1 DC in ea of the next 10 stitches. Work 2 DC in the next CH 2 space, CH 2. Complete 5 times from *.  Work 1 DC in ea of the next 10 stitches. Work 2 more DC, CH 1, SC in the first stitch to join.

    Round 5: Work a chain 1, this will not count as a stitch, *Work 2 DC through the same CH space, work 1 DC in ea of the next 14 stitches. Work 2 DC in the next CH 2 space, CH 2. Complete 5 times from *.  Work 1 DC in ea of the next 14 stitches. Work 2 more DC, CH 1, SC in the first stitch to join.

    Round 6: Work a chain 1, this will not count as a stitch, *Work 2 DC through the same CH space, work 1 DC in ea of the next 18 stitches. Work 2 DC in the next CH 2 space, CH 2. Complete 5 times from *.  Work 1 DC in ea of the next 18 stitches. Work 2 more DC, CH 1, SC in the first stitch to join.

    Round 7: Work a chain 1, this will not count as a stitch, *Work 2 DC through the same CH space, work 1 DC in ea of the next 22 stitches. Work 2 DC in the next CH 2 space, CH 2. Complete 5 times from *.  Work 1 DC in ea of the next 22 stitches. Work 2 more DC, CH 1, SC in the first stitch to join.

    You can continue to make this piece larger.





    Chủ Nhật, 4 tháng 7, 2010

    Happy 4th of July and a Giveaway!

    I wanted to take this opportunity to say a special Thank You to all those serving in the armed forces.  I hope that you are well and may you come home safely.

    In honor of those who serve, I am offering this little beauty to one you lucky folks who comment on this heart.

    Some background on this piece... I am very intrigued by the work of Yulia Brodskaya and decided to play around a little.  I actually started with a birthday cake that I will share with you on another day, but I am going to share with you today my Red, White, and Blue Heart in honor of Independence Day!



    Note that all these pictures are of the same heart... I simply placed it on different backgrounds :-)

    I went old school with this project, I pulled out my heart stencils and cut 3 hearts in increasing sizes. You guessed it the hearts are red, white and blue (I know, sometimes that creativity is scary - lol)... I glued them together and then started to add my paper pieces.  I hesitate to call this quilling exactly, but it is definitely paper filigree work...



    I hope that you enjoy this heart and this inspires you to try something new today too :-)

    I would like to offer this quilled heart - on your choice of background - to someone who posts a comment on this post.  I will leave this giveaway open until the end of July.  I will announce the winner on July 31st.

    For your chance to win, you can do one or all of the following for 3 chances to win:
    1. Post a comment on this post and let me know what background you like the best
    2. Become a Follower of this blog and post a comment - if you are already a follower, then post a comment and let me know you are already a follower.
    3. Write a post on your blog about this giveaway and post a comment with the link to your post.
    Remember, to win you must post a comment on this post, don't forget about your other chances to win too!
     
    Enjoy!
    Antonella DeFalco